Wegwijs in Talen
Voor taallessen in de Achterhoek
Engelse taallessen

Heeft u ooit in een grijs verleden het rijtje I am, you are, he is uit het hoofd moeten leren en zoudt u die kennis graag weer wat opfrissen? Of wilt u het Engels leren omdat u tijdens uw werk steeds vaker in contact komt met Engels-sprekende landen? Zijn er problemen met het Engels op school en is er behoefte aan bijles? Dan bent u hier aan het goede adres! Of u nu beginner bent of dat u de puntjes op de i wilt zetten, wij bieden u taallessen op maat. Tijdens individuele lessen of groepslessen zorgen wij er samen voor dat u met plezier uw talenkennis naar een hoger niveau brengt!

Wegwijs in Talen biedt lessen aan in Algemeen Engels, Zakelijk Engels en bijles. 


Algemeen Engels

De lessen worden aangeboden aan de hand van de niveaus van het Europees Referentiekader. Deze niveaus lopen van A1 tot en met C2.

In het Engels kan men de niveaus indelen in

Elementary (A1-A2)
Pre-intermediate (A2-B1)
Intermediate (B1)
Upper-intermediate (B2)
Advanced (C1-C2)

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de methode Just Right van Jeremy Harmer. Aan de hand van dagelijkse situaties wordt de woordenschat uitgebreid, de
lees-, luister- en schrijfvaardigheid verbeterd en wordt de kennis van de grammatica vergroot.

Naast het course book maken we voor de grammatica gebruik van de methode van 
Raymond Murphy. Deze is in te delen in:

- Essential Grammar in Use
- English Grammr in Use
- Advanced Grammar in Use

Aan de hand van de resultaten van een instaptoets wordt er gekeken op welk niveau de lessen worden gestart en welke boeken er moeten worden aangeschaft.


Zakelijk

Heeft u tijdens uw werk te maken met buitenlandse contacten? Deze cursus maakt u wegwijs in het internationale bedrijfsleven. Tijdens deze zakelijke cursus leert u o.a.
(sollicitatie-)brieven te schrijven, presentaties te houden, zakelijk te converseren en een vergadering bij te wonen. Uw zakelijke woordenschat wordt flink uitgebreid. Tevens kan er gekeken worden naar de noodzakelijke aspecten van de bedrijfscultuur van de door u aangegeven landen.

Wij maken hierbij gebruik van de methode Market Leader. Deze methode kent de volgende niveaus:

                   Elementary (A1-A2)
                   Pre-intermediate (A2-B1)
                   Intermediate (B1)
                   Upper-intermediate (B2)
                   Advanced (C1-C2)

Naast het course book maken we voor de grammatica gebruik van de methode van 
Raymond Murphy. Deze is in te delen in:

- Essential Grammar in Use
- English Grammr in Use
- Advanced Grammar in UseAan de hand van een instaptoets wordt gekeken op welk niveau er gestart gaat worden en welke boeken aangeschaft worden.


Bijles


Aan de hand van het op de school gebruikte lesmateriaal gaan we kijken wat de moeilijkheden zijn en werken we naar het eventuele examen toe.